jueves, 15 de noviembre de 2018

PA D'ESPELTA I PIPES / PAN DE ESPELTA Y PIPAS








Mira que és fàcil fer pa! I barat! Només és qüestió de paciència i bons ingredients.

Ingredients per a un pa gran o 4 panets mitjans


400g de farina d'espelta
240g farina de força
320ml aigua tèbia
1 cullerada d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
30g de llevat fresc
Una tassa de pipes de gira-sol torrades i pelades.


Preparació


En un bol posar l'aigua tèbia (no gaire calenta) i dissoldre-hi el llevat fresc. Tirar la sal i l'oli.

En un altre bol posar les farines i barrejar. Fer un volcà al centre i tirar l'aigua amb el llevat. Mesclar. Quan s'hagi incorporat tota la farina al líquid, tirar una mica més de farina de força sobre la taula perquè no se'ns enganxi la massa i tirar la massa a sobre . Posau-vos una mica de farina a les mans perquè no s'enganxi i començar a pastar una bona estona. Posar en un bol tapat amb un pedaç de cuina en un lloc càlid i deixar reposar fins que hagi doblat la seva mida.

Escalfar el forn a 200ºC.

Quan la massa hagi pujat prou tornam a pastar per treure l'aire. Incorporar les pipes i mesclar bé. Li donam la forma que vulguem i ficam al forn uns 30 minuts o fins que l'escorça estigui dauradeta, però sense passar-nos que no ens quedi el pa dur per dins.



Deixar refredar i menjar, sol o acompanyat. Boníssim!!












Bon profit!!
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¡Mira que es fácil hacer pan!¡Y barato! Sólo es cuestión de paciencia y buenos ingredientes.

Ingredientes para un pan grande o 4 panecillos medianos

400g de harina de espelta
240g harina de fuerza
320ml agua tibia
1 cucharada de aceite de oliva
1 cucharadita de sal
30g de levadura fresca
Una tacita de pipas de girasol tostadas y peladas.


Preparación

En un bol poner el agua tibia ( no muy caliente)  y disolver en ella la levadura fresca. Echar la sal y el aceite.
En otro bol poner las harinas y mezclar. Hacer un volcán en el centro y echar el agua con la levadura. Mezclar. Cuando se haya incorporado toda la harina al líquido ,echar algo más de harina de fuerza sobre la mesa para que no se nos pegue la masa y tirar la masa sobre la mesa. Poneros un poco de harina en las manos para que no se pegue y empezar a amasar un buen rato. Poner en un bol tapado con un trapo en un sitio cálido y dejar reposar hasta que haya doblado su tamaño.

Calentar el horno a 200ºC .

Cuando la masa haya subido lo suficiente volvemos a amasar para quitar el aire. Incorporar las pipas y mezclar bien. Le damos la forma que queramos y metemos al horno unos 30 minutos o hasta que la corteza esté doradita , pero sin pasarnos que no nos quede el pan duro por dentro.

Dejar enfriar y comer , solo o acompañado.

Bon profit!

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