sábado, 3 de noviembre de 2018

HAMBURGUESES DE MONIATO/ HAMBURGUESAS DE BONIATO


Època de moniatos! Simplement al forn estan riquíssims, però a més poden ser la base de molts plats tant dolços com salats. En aquesta ocasió els farem servir com a base d'unes hamburgueses vegetals que a més tenen com a ingredient mongetes negres, que són una bona font de proteïnes.

Ingredients per a unes 8 hamburgueses

-1 i 1/2 tasses de quinoa bullida i escorreguda
- 2 moniatos mitjans prèviament al forn fins que estiguin tendres i pelats
- 40g de mongetes negres prèviament bullides (o en conserva)
- 1/4 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de ceba en pols
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- 1/4 culleradeta d'orenga
- 2 culleradetes de comí
- 1/4 culleradeta de pebre negre
- oli d'oliva


Preparació

- En un plat aixafar amb una forqueta el moniato i les mongetes fins a tenir un puré espès.
- Afegir la quinoa i les espècies.
- Mesclar bé i amb la pasta formada fer 8 boles i posar-les sobre una palangana de forn coberta amb paper vegetal. Un cop a dalt aixafar-les amb la mà per donar-los forma d'hamburguesa.
- Coure al forn uns 20 minutets a uns 180 º C
- Treure i servir amb pa d'hamburguesa, i acompanyament al gust (enciam, una rodanxa de tomàquet i una de ceba, ketchup, mostassa ...)


Bones, bones i sanes, sanes!

Bon profit !!








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¡Época de boniatos! Simplemente horneados están  riquísimos ,pero además pueden ser la base de muchos platos tanto dulces como salados. En esta ocasión los usaremos como base de unas hamburguesas vegetales que además tienen como ingrediente judías negras ,que son una buena fuente de proteínas.

Ingredientes para unas 8 hamburguesas

-1 y 1/2 tazas de quinoa hervida y escurrida
- 2 boniatos medianos previamente horneados hasta que estén tiernos y pelados
- 40g de judías negras previamente hervidas ( o en conserva)
- 1/4 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de cebolla en polvo
- 1/2 cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharadita de pimentón picante
- 1/4 cucharadita de orégano
- 2 cucharaditas de comino
- 1/4 cucharadita de pimienta negra
- aceite de oliva

Preparación

- En un plato chafar con un tenedor el boniato y las judías hasta tener un puré espeso.
- Añadir la quinoa y las especias .
- Mezclar bien y con la pasta formada hacer 8 bolas y ponerlas sobre una bandeja de horno cubierta con papel vegetal. Una vez encima aplastarlas con la mano para darles forma de hamburguesa.
- Hornear unos 20 minutitos a unos 180ºC
- Sacar y servir con pan de hamburguesa, y acompañamiento al gusto (lechuga, una rodaja de tomate y una de cebolla , ketchup, mostaza...)

¡Ricas , ricas y sanas , sanas !

Bon profit!!



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