sábado, 3 de noviembre de 2018

PANELLETS DE TOTS SANTS



Una altra vegada moniatos com a base d'aquest dolç típic de "Tots Sants". També es poden fer amb patata, nosaltres hem fet meitat i meitat. A mi personalment em semblen més dolços amb moniato. La decoració va al gust, se'ls pot donar forma i color perquè siguin més "halloweeneros".

Ingredients

250 g d'ametlla crua mòlta
250 g de sucre
Ratlladura d'una llimona
125 g de moniatos o patates prèviament enfornades fins que estiguin tendres
1 ou (separar clares i rovells)
70 g de coco ratllat
60 g de pinyons
50 g d'ametlles crues senceres
cacau en pols
colorant alimentari verd

Preparació

- En un bol, posar el sucre.
- Afegir la ratlladura de llimona i mesclar
- Afegir l'ametlla mòlta i mesclar.Reservar
-A un altre plat, posar la patata o el moniato i aixafar-amb la forqueta.
- Afegir una culleradeta de vermell d'ou, mesclar
- Mesclar  amb la mescla d'ametlla i sucre.
- Amassar durant una estona amb una cullera o les mans fins a tenir una pasta homogènia.Si queda molt aferradissa, afegir més ametlla, si queda molt seca afegir més ou.
- Fer pilotetes
- Posar els panellets en una palangana de forn amb paper d'enfornar al centre del forn, a 150 º C i grill, uns 10 minuts (que es daurin però no es cremin).
- Treure i deixar refredar.


Nosaltres hem fet 4 tipus de la següent manera:

Panellets de coco

Hem fet la mescla amb patata i s'afegeix coco ratllat. Es fan les boletes i després s'arrebossen amb més coco ratllat.

Panellets amb ametlla (verds)

Fer la mescla amb patata.
Tirar colorant verd abans de formar la bolla.
Posar una ametlla al centre de la bolla
Pintar amb blanc d'ou

Panellets de pinyons (taronges)

Fer la mescla amb moniato
Arrebossar amb pinyons
Pintar amb blanc d'ou

Panellets de xocolata

Aquesta és una opció que està molt bona però que no vam fer a classe perquè em vaig  oblidar de comprar el cacau, ups!

Fer la mescla amb moniato.
Afegir a  la massa  cacau en pols pur.

Bonísssssims!!

Bon Profit!

___









_________________________________________________________________________

Otra vez boniatos como base de este dulce típico de "Tots Sants" . También se pueden hacer con patata , nosotros hemos hecho mitad y mitad. A mí personalmente me parecen más dulces con boniato. La decoración va al gusto, se les puede dar forma y color para que sean más "halloweeneros".

Ingredientes

250 g de almendra cruda molida 
250 g de azúcar                           
Ralladura de un limón                   
125 g de boniatos o patatas previamente horneadas hasta que estén tiernas 
1 huevo (separar claras y yemas) 
70 g de coco rallado                     
60 g de piñones                             
50 g de almendras crudas enteras 
cacao en polvo
colorante alimentario verde

Preparación

En un bol, poner el azúcar
Añadir la ralladura de limón y mezclar
Añadir la almendra molida y mezclar
Reservar
En otro plato, poner la patata o el boniato y aplastarla con el tenedor.
Añadir una cucharadita de yema de huevo, mezclar
Mezclar con la mezcla de almendra y azúcar.
Amasar durante un rato con una cuchara(espátula) hasta tener una pasta homogénea.Si queda muy pringosa añadir más almendra, si queda muy seca añadir más huevo.
Hacer bolitas .
Poner los panellets en una bandeja de horno con papel de hornear en el centro del horno, a 150ºC  y grill , unos 10 minutos ( que se doren pero no se quemen)

Nosotros hemos hecho 4 tipos de la siguiente manera

Panellets de coco 

Hemos hecho la mezcla con patata y se añade coco rallado. Se hacen las bolitas y luego se rebozan con más coco rallado.


Panellets con almendra (  verdes )

Hacer la mezcla con patata.
Echar colorante verde antes de formar la bola .
Poner una almendra en el centro de la bola
Pintar con clara de huevo

Panellets de piñones ( naranjas)

Hacer la mezcla con boniato
Rebozar con piñones
Pintar con clara de huevo

Panellets de chocolate 

Ésta es una opción que está muy rica pero que no hicimos en clase porque se me olvidó comprar el chocolate, ¡ups!
Hacer la mezcla con boniato.
Mezclar la masa con cacao en polvo puro.

¡Buenísssssimos!

Bon profit!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario