Una altra vegada moniatos com a base d'aquest dolç típic de "Tots Sants". També es poden fer amb patata, nosaltres hem fet meitat i meitat. A mi personalment em semblen més dolços amb moniato. La decoració va al gust, se'ls pot donar forma i color perquè siguin més "halloweeneros".
Ingredients
250 g d'ametlla crua mòlta
250 g de sucre
Ratlladura d'una llimona
125 g de moniatos o patates prèviament enfornades fins que estiguin tendres
1 ou (separar clares i rovells)
70 g de coco ratllat
60 g de pinyons
50 g d'ametlles crues senceres
cacau en pols
colorant alimentari verd
Preparació
- En un bol, posar el sucre.
- Afegir la ratlladura de llimona i mesclar
- Afegir l'ametlla mòlta i mesclar.Reservar
-A un altre plat, posar la patata o el moniato i aixafar-amb la forqueta.
- Afegir una culleradeta de vermell d'ou, mesclar
- Mesclar amb la mescla d'ametlla i sucre.
- Amassar durant una estona amb una cullera o les mans fins a tenir una pasta homogènia.Si queda molt aferradissa, afegir més ametlla, si queda molt seca afegir més ou.
- Fer pilotetes
- Posar els panellets en una palangana de forn amb paper d'enfornar al centre del forn, a 150 º C i grill, uns 10 minuts (que es daurin però no es cremin).
- Treure i deixar refredar.
Nosaltres hem fet 4 tipus de la següent manera:
Panellets de coco
Hem fet la mescla amb patata i s'afegeix coco ratllat. Es fan les boletes i després s'arrebossen amb més coco ratllat.
Panellets amb ametlla (verds)
Fer la mescla amb patata.
Tirar colorant verd abans de formar la bolla.
Posar una ametlla al centre de la bolla
Pintar amb blanc d'ou
Panellets de pinyons (taronges)
Fer la mescla amb moniato
Arrebossar amb pinyons
Pintar amb blanc d'ou
Panellets de xocolata
Aquesta és una opció que està molt bona però que no vam fer a classe perquè em vaig oblidar de comprar el cacau, ups!
Fer la mescla amb moniato.
Afegir a la massa cacau en pols pur.
Bonísssssims!!
Bon Profit!
___
Otra vez boniatos como base de este dulce típico de "Tots Sants" . También se pueden hacer con patata , nosotros hemos hecho mitad y mitad. A mí personalmente me parecen más dulces con boniato. La decoración va al gusto, se les puede dar forma y color para que sean más "halloweeneros".
Ingredientes
250 g de almendra cruda molida
250 g de azúcar
Ralladura de un limón
125 g de boniatos o patatas previamente horneadas hasta que estén tiernas
1 huevo (separar claras y yemas)
70 g de coco rallado
60 g de piñones
50 g de almendras crudas enteras
cacao en polvo
colorante alimentario verde
Preparación
En un bol, poner el azúcar
Añadir la ralladura de limón y mezclar
Añadir la almendra molida y mezclar
Reservar
En otro plato, poner la patata o el boniato y aplastarla con el tenedor.
Añadir una cucharadita de yema de huevo, mezclar
Mezclar con la mezcla de almendra y azúcar.
Amasar durante un rato con una cuchara(espátula) hasta tener una pasta homogénea.Si queda muy pringosa añadir más almendra, si queda muy seca añadir más huevo.
Hacer bolitas .
Poner los panellets en una bandeja de horno con papel de hornear en el centro del horno, a 150ºC y grill , unos 10 minutos ( que se doren pero no se quemen)
Panellets de coco
Hemos hecho la mezcla con patata y se añade coco rallado. Se hacen las bolitas y luego se rebozan con más coco rallado.
Panellets con almendra ( verdes )
Hacer la mezcla con patata.
Echar colorante verde antes de formar la bola .
Poner una almendra en el centro de la bola
Pintar con clara de huevo
Panellets de piñones ( naranjas)
Hacer la mezcla con boniato
Rebozar con piñones
Pintar con clara de huevo
Panellets de chocolate
Ésta es una opción que está muy rica pero que no hicimos en clase porque se me olvidó comprar el chocolate, ¡ups!
Hacer la mezcla con boniato.
Mezclar la masa con cacao en polvo puro.
¡Buenísssssimos!
Bon profit!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario