domingo, 21 de enero de 2018

GALETES DE XOCOLATA I CARDAMOM / GALLETAS DE CHOCOLATE Y CARDAMOMO


Per sortir una mica de les típiques galetes nadalenques de gingebre però mantenint aquest meravellós toc especiat.

(Adaptació de recepta de la revista "Slowly Veggie")


Ingredients

150g de margarina
100g de sucre moreno
1 cullerada de Maizena
220g de farina
2 cullerades de cacau en pols
1/2 culleradeta de cardamom mòlt
1 mica de sal
Una mica més de farina per a la superfície de treball

Preparació

En un bol mesclam els ingredients secs, millor si tamisem perquè no quedin grumolls. Reservam.
En un altre bol mesclam la mantega amb el sucre fins a obtenir una textura cremosa.
Afegim, a poc a poc, els ingredients secs a la crema i anem mesclant fins a aconseguir una massa uniforme. Pastar amb les mans i formar una bola. Embolicar la bola en paper film i ficar a la nevera 1/2 horeta.

 















 

Preescalfar el forn a 180ºC.

Estendre la massa sobre una superfície enfarinada, donant-li un gruix de 0,5 cm més o menys. Tallar en rectangles de 3x8cm més o menys.
Posar les galetes sobre una palangana coberta amb paper de forn, punxar-les amb un escuradents o una forqueta.




Enfornar uns 10-15 minuts.
Treure del forn i deixar refredar.

Prendre amb una xocolata ben calenteta o una infusió

Boníssimes!

Bon profit!!








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Para salir un poco de las típicas galletas navideñas de jengibre pero manteniendo ese maravilloso toque especiado. 

( Adaptación de receta de la revista "Slowly Veggie")


Ingredientes

150g de margarina
100g de azúcar moreno
1 cucharada de Maicena
220g de harina
2 cucharadas de cacao en polvo
1/2 cucharadita de cardamomo molido
1 pizca de sal
Un poco más de harina para la superficie de trabajo


Preparación

En un bol mezclamos los ingredientes secos, mejor si tamizamos para que no queden grumos. Reservamos.
En otro bol mezclamos la mantequilla con el azúcar hasta obtener una textura cremosa.
Añadimos ,poco a poco ,los ingredientes secos a la crema y vamos mezclando hasta conseguir una masa uniforme. Amasar con las manos y formar una bola. Envolver la bola en papel film y meter en la nevera 1/2 horita.

Precalentar el horno a 180ºC.

Extender la masa sobre una superficie enharinada, dándole un espesor de 0,5 cm más o menos. Cortar en rectángulos de 3x8cm más o menos. 
Poner las galletas sobre una bandeja cubierta con papel de horno , pincharlas con un palillo o un tenedor. 
Hornear unos 10-15 minutos. 
Sacar del horno y dejar enfriar. 

Tomar con un chocolate bien calentito o una infusión 

¡Buenísimas!

Bon profit!

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