martes, 12 de junio de 2018

DAMPER

El meu cunyat és australià i quan em va veure pensant en què preparar per a la propera classe em va suggerir que fes "damper". Damper és el nom d'un pa preparat comunament per fustigadors de bestiars, treballadors del camp, per pastors australians que viatjaven a àrees remotes per setmanes o fins i tot mesos, portant amb si només racions bàsiques de farina, sucre i te, complementats amb la poca carn que hi havia disponible en el camí. Es cuinava tradicionalment sobre els carbons i les cendres de les fogueres que es feien a les parades. El damper és un plat molt, molt típic australià. També és preparat des de fa moltes dècades en campaments a Nova Zelanda.


Ingredients 4 tasses de farina per bescuits (d'aquesta que ja porta el llevat incorporat) 1 culleradeta de sal 1 cullerada de mantega 1 tassa de llet ½ tassa d'aigua Preparació Preescalfar el forn a 220 º C En un bol barrejar farina i sal. Tallar la mantega a trossets, fer-la fora i barrejar amb els dits fins que es desfaci i ens quedi textura pa ratllat. Fer un volcà amb la farina i al centre tirar l'aigua i la llet. Pastar. Posar sobre una superfície enfarinada i pastar i fer una bola i amb un ganivet fer una creu a sobre. Enfornar 25 minuts, després baixar la temperatura a 175 ºC i deixar 5 o 10 minuts més, fins que el pa estigui dauradet.




































Mi cuñado es australiano y cuando me vió pensando en qué preparar para la próxima clase me sugirió que hiciera "Damper". 
Damper es el nombre de un pan preparado comúnmente por arreadores de ganados, trabajadores del campo,por pastores australianos que viajaban a áreas remotas por semanas o incluso meses, llevando consigo solo raciones básicas de harina, azúcar y té, complementados con la poca carne que había disponible en el camino. Se cocinaba tradicionalmente sobre los carbones y las cenizas de las fogatas que se hacían en las paradas.   El damper es un plato muy, muy típico australiano. También es preparado desde hace muchas décadas en campamentos en Nueva Zelanda.


Ingredientes

4 tazas de harina para bizcochos ( de esa que ya lleva la levadura incorporada)
1 cucharadita de sal
1 cucharada de mantequilla
1 taza de leche
½ taza de agua

Preparación
Precalentar el horno a 220 ºC


En un bol mezclar harina y sal
Cortar la mantequilla en trocitos , echarla y mezclar con los dedos hasta que se deshaga y nos quede textura pan rallado
Hacer un volcán con la harina y el en centro echar el agua y la leche
amasar
Poner sobre una superficie enharinada y amasar y hacer una bola y con un cuchillo hacer una cruz encima
Hornear 25 minutos , luego bajar la temperatura a 175 ºC y dejar 5 o 10 minutos más,hasta que el pan esté doradito

No hay comentarios:

Publicar un comentario